Wednesday, March 13, 2013

Midai, si Mungil nan Menawan

hii....
ketemu agek ye.

hhmmmm.
kembali agek saye ceritekan kisah Midai ni.
Pulau kecil dkt selatan pulau Bunguran Besar ni terletak memang agak jauh dan "menyendiri". soal'e tak pulau lain yang menemani. jadi terkesan terisolir. ade cerite unik dari name pulau Midai ni. kate orang. jaman dulu ade org Inggris jln2 kat laut. sampai tengah jalan die temukan pulau kecil. tengah jalan. jadi die gune kan radio dan bilang "mid way. mid way mid way" ujung2 jadi de Midai Midai Midai..hahhaa. betul ato tidak tak tau lah kite ye.

nak pegi kesini kite harus naek kapal laut. semacam bukit raya. tapi tak dempet di dermaga karena laut Midai boleh dibilang dangkal.. jadi kapal berenti di tengah laut sane. n kite turun ke pompong kecil baru sampai ke pelabuhan. bise juge ke Midai dengan kapal Perintis n kapal Kayu.. kalo yang ini baru bise dempet di dermage.

terkesan ribet ye. letih ye jelas. tapi bagi awak2 semue yang nak merase ketenangan. disini tempat yang pas. penduduk'e masih boleh dibilang sedikit. agak sepi. penduduknye ramah2. cantik2. ganteng2 ye juge (macam saye ni). hehhehee

kite pun bise menikmati pantai n alam yan masih sangat natural.

doh banyak cakap lah ye...
kemarin lah janji kan kalo nak upload foto2 kat Midai...nah ini die foto'e....

siap...!!!!!!!!!???????
CEKIDOTTTTTTTTTTT

ni pelabuhan WK name'e....


Air Putih Beach
yang ni pantai n desa Air Putih yau... :D

Pantai di pelabuhan WK
Puncak
Puncak

Sunset Midai
Sunrise at Air Putih
Morning
Air Putih Sunset
Air Putih Beach

macam mane..?? lawa kan...????
hhehehehhee

1 comment:

  1. banyak cerita ku ketika aku di pulau midai pada tahun juli 2008 ....saya candra anak pkl yang ikut kapal ikan kasih setia 0 saya anak lampung

    ReplyDelete